Kunst mot kreft

27.02.2021

Årets viktigste auksjon! Kunst mot kreft auksjonen i samarbeid med Kreftforeningen starter i mars 2021. Hanne og Andrea Drivenes postet et innlegg på Facebook om auksjonen «Kunst mot kreft». Nå har kunstnere fra hele landet donert kunst til søstrenes prosjekt. De har mistet begge foreldrene sine til kreften.

Kunst mot kreft auksjonen samler inn penger gjennom Facebook gruppen "Kunst mot kreft" i samarbeid med Kreftforeningen. Her kan man by på vakre kunstverk og samtidig støtte en god sak. Hver krone går til kreftforeningen og årets aksjon går til kreftformer som få overlever.


Ella Rogne sitt bidrag til "Kunst mot kreft" auksjonen
Ella Rogne sitt bidrag til "Kunst mot kreft" auksjonen

Vi behøver mer forskning slik at flere kan overleve kreftformene som i dag har høy dødelighet, samt at de som rammes skal få gode tilbud og oppfølging. Å bli alvorlig kreftsyk forandrer alt. Den aller beste følelsen i livet er å få vite at man skal leve videre. Med din hjelp kan flere få oppleve den følelsen!

- Jeg er en av 26 andre kunstnere som har donert bort et bilde til auksjonen. Bildet jeg har donert bort heter BEST OF YOU, det har først blitt malt på et stort lerret, så fotografert og trykket opp i et lite opplag på FineArt papir. Bildet er signert og håndkolert med tusj, akrylmaling og lagt glitter på håret.

BEST OF YOU handler om unge jenter som gjør seg klar for livet, de har store drømmer og sikter mot lyset. De viser verden sin beste side. Er livet så lett? Nei. Det vi ser på utsiden stemmer ikke alltid med hvordan det er på innsiden. Så lenge det ser vakkert ut på utsiden så er det vel bra, eller? Det oppfattes som alt er bra, det ser jo bra ut. Bak den vakre fasaden skjuler det seg en sårbarhet. Virkeligheten er tøff. 

- Selv mistet jeg min mormor til kreften når jeg var 2 år og jeg har savnet å kunne bli kjent med henne i oppveksten. Flere jeg kjenner har fått kreft og de fleste har heldigvis greid seg bra. Som tidligere hjelpepleier møtte jeg flere pasienter som trengte behandling og støtte i det de gikk igjennom. Det er viktig for meg å støtte denne type arbeid for å bedre fremtidsutsiktene og øke livskvaliteten til de som er rammet. Det er så ufattelig trist å miste unge mennesker til kreften, det er så urettferdig.

- Det føles bra å donere bort et kunst trykk av maleriet BEST OF YOU til en viktig sak. Om mitt bilde kan være til hjelp i kampen i mot kreften - så gleder det meg også.  

Les artikkelen i Nordre 24/03/2021. 

Håndkolert og signert på kunstpapir

Glitter i håret

Originalen, akryl på lerret, 80 x 100 cm

KRAFTTAK MOT KREFT

  • De siste tiårene har kreftbehandling gjennomgått en revolusjon. Bare tre av ti overlevde en kreftsykdom i 1960. I dag overlever tre av fire.
  • Til tross for denne fremgangen, vil fremdeles én av fire kreftpasienter dø av sykdommen.
  • Noen kreftformer rammer ekstra hardt. De pasientene som får disse kreftformene har en forventet overlevelse som ligger langt under gjennomsnittet.
  • I år har derfor krafttak mot kreft valgt å fokusere på kreftformer som få overlever. De fire ulike krefttypene er lungekreft, bukspyttkjertelkreft, hjernekreft og spiserørskreft.
  • Målet er for innsamlingen er 35 millioner kroner.


Kilde: Kreftforeningen


Skrevet av Ella Rogne 27/03/2021