Historien bak Sult

23.05.2019

Kortfilmen SULT (fiksjon, erotisk horror) er så heldig å ha vært med på flere filmfestivaler. Takk til dere som har vist deres støtte i prosjektet og til dere som kom på visningen i Haugesund TNISSFF og under Oslo Fusion Filmfestival på Tancred/Cinemateket i 2018.


Sterke scener

Filmen inneholder sterke scener, og er rettet mot et publikum som liker blod, horror, splatter og erotikk. Enkelte scener vil fremkalle ubehagelige følelser. Filmen er ikke realisme, heller ikke en koselig familiefilm. Aldersgrense 18 år.

Øyeblikkets kunst

Sult er en atmosfære og stemningsfilm, estetisk, øyeblikkets kunst. Skjønnheten brytes når den blodige handlingen blir utført, musikken i bakgrunnen møter det groteske - og gjør det om til kunst (ref. Clockwork Orange - voldtektsscenen). For publikum blir det enda verre: en lek med vold. Det er en demonstrasjon på at Vera ikke gidder mer. Det er hennes måte å si farvel på. Å kutte kontakten og gå videre.


Bakgrunn - Adopsjon

Teksten fra Skjalg handler om ekstrem egoisme, og å være så besatt av et menneske at behovet for å eie noe fra det andre mennesket tar over all fornuft. Sett fra en mann sitt perspektiv på en kvinne. 


Synopsis

Vera får ikke den kjærligheten og oppmerksomheten som hun ønsker fra Susanne. Hun tenker på det å komme Susanne så nær som overhode mulig. Sex - som er den ultimate nærhet - er ikke nok, Vera vil ha noe mer. Sex er kortvarig, hun drømmer om noe langvarig, noe som er uendelig. For Susanne så har Vera vært en kortvarig flørt uten dybde eller sterke følelser. Vera vil ikke akseptere at hun ikke betyr noe. Vera lever delvis i en fantasiverden og hun vet at hun ikke lenger er spennende nok for Susanne, noe hun ikke kan akseptere. Tankene går videre til å utføre det groteske...


!SPOILER!

Kan vi tillate oss å ha slike tanker som er forbudt å gjennomføre? Susanne mister sin posisjon som gudinne, Vera vinner og får en bit av Susanne for alltid. Susanne kan ikke nyte andre.


Utforske historien

Min første tanke når jeg skulle skrive teksten om til et manus var hvordan dette kan gjøres med en ny vri. Hvordan blir dette med en kvinnelig hovedrolle? Kan kvinner gjøre dette? Kan lesbiske gjøre det? Det vil jeg prøve! Her ville jeg utforske noe nytt; en kvinne i et forhold som vil eie en annen kvinnen. Å bli sykelig besatt, å se opp til henne som en gudinne og bli avvist. Hva er den ultimate hevnen? Hva det er som får mennesker til å begå slike grufulle handlinger? Å designe scenene og gjøre de voldelig, har også vært terapi for meg og å faktisk utføre dette går langt over egne grenser. 


Samfunn & LGBTQ

Filmen var så heldig å ha visning under Oslo Fusion International Film Festival i 2018, denne filmfestival ble grunnlagt i 1990 og er Norges eneste festival med fokus på mangfold innen identitet, kjønn og seksualitet. Oslo/Fusion jobber for inkludering som omhandler etnisitet, feminisme, menneskerettigheter og øvrig annerledeshet. Filmene som vises på Oslo/Fusion skal underholde, men også provosere, inspirere og bidra til økt innsikt og forståelse.

Grunnen til at jeg valgte å gjøre denne filmen om lesbiske og deres kjærlighetsforhold, er et ønske om et åpent, rettferdig og mangfoldig samfunn hvor det er plass til alle. LGBTQ-menneskers liv og deres utfordringer i livet vil jeg se mer av innen norsk film fremover.


Takk til

Takk til dere som tar dere tid til å se hele filmen, og hjertelig takk til dere som var med på å designe og skape dette kunstverket av en kortfilm. Filmen er visuelt vakker, skuespillerne er superdyktige, musikken er fantastisk, filmcrewet og makeup artistene made everything possible! 


Litteratur & inspirasjon

Litteratur underveis i filmskaperprossen har vært Save the Cat/Blake Snyder, Your screenplay sucks/William M. Akers, Story/Robert McKee, Hersketeknikker/Sigrid Sollund, Makt og maktmisbruk/Endre Sjøvold. Filmen er inspirert av filmskaperne Quentin Tarantino/Kill Bill, Lars Von Trier/Nymphomaniac og David Lynch/Mulholland Drive.