Last Night at Airbnb - Offisiell vinner

07.04.2020

Offisiell vinner

Last night at Airbnb er offisiell vinner av prisen «Norges beste kortfilm 2019» under kortfilmfestivalen TNISSFF i Haugesund. Komiteen valgte ut filmen som fikk flest stemmer og det ble «Last Night at Airbnb»! Tusen hjertelig takk for prisen Cato Ekrene og for at dere har denne festivalen!

Hvem kan Selma stole på?

Pitch

Selma drar på weekendtur med sin nye flamme Eddy, de er begge nysgjerrige på livet og pirret av hverandre. Selma finner etterhvert ut at Eddy skjuler noe for henne, og det begynner å skje merkelige, uforklarlige ting. Vertinnen driver et manipulerende spill overfor sine gjester.

Tør du leie husrom hos fremmede?

Manus utvikling / idé

Last night at Airbnb er en psykologisk thriller som handler om frykten og usikkerheten vi opplever når vi leier husrom hos fremmede.

Idéen til dette manuset fikk jeg når jeg og kjæresten Mikael var på en reise i innlandet av Sverige, vi overnattet på Airbnb, i et lite hus ved siden av vertshuset. Vertinnen på 70 år oppførte seg merkelig og ville ikke gi oss nøkkelen når vi skulle ut på kvelden, vi fikk den til slutt. Hun hadde en høy, overdreven creepy latter og var overhyggelig - noe som fikk meg til å grøsse. Stedet hadde ikke hatt gjester før, så det fantes ingen anmeldelse om stedet. Når vi kom hjem på natten begynte min frykt og angst å komme, da var det bare å sette seg ned å skrive manus ut i fra tankene jeg fikk. Hva er det verste som kan skje her? Har hun vært her inne å snoket i tingene våre når vi var ute? Finnes det skjult kamera?Ser de alt vi gjør? Det skjedde ingenting, men det var starten på manus materiale og jeg ville fortelle denne historien fordi det er noe som mange kan kjenne seg igjen i når de velger å bo på Airbnb.

Filmmusikken er for meg et ekstremt viktig element, det er noe jeg jobber mye med for at det skal fungere

Allerede på manusstadiet var det viktig å få frem frykten og ubehaget vi som gjester kan oppleve når vi besøker andre sitt hjem og skal overnatte på et ukjent sted, vi er overlatt til deres makt og i noen tilfelle - til deres syke fantasier. I øyeblikket hvor vi velger å gå inn i noen andre sitt hus og døren låses, kan de i utgangspunktet gjøre som de vil, og gjestene er i en sårbar situasjon.

Hovedkarakteren Selma går igjennom en personlig utvikling hvor hun først er forsiktig og har høye forventninger, hun begynner etterhvert å føle seg utrygg, og trenger bekreftelse fra Eddy på at det går bra. Når han da skifter fra å være hyggelig og i neste øyeblikk frekk, kommer den følelsen av utrygghet og skepsis mer og mer frem hos Selma. Hun blir etterhvert modigere og velger til slutt å kun stole på seg selv.

Filmmusikken i Last night at Airbnb kommer fra Major Parkinson som er et band jeg har hørt mye på og vært på flere konserter. Låtene i filmen: Greatest Love, Black Box, Teenage Mannequins og Beaks of Benevola. Musikken gjør filmen særegen.


Om prisen

Å vinne kortfilmpris for «Beste norske kortfilm» er stort. Det er helt overveldende å oppleve. Det beste med å vinne denne prisen er å få en bekreftelse på at jeg berører andre på en eller annen måte. Et bevis på at alt er mulig hvis man vil det nok og jobber for det. - Jeg håper denne prisen kan bidra til at jeg kan produsere flere filmer/tv-serier i fremtiden. 


Filmfestivaler:

Award Winner " Best Norwegian Short film" - The Norwegian International Seagull Shortfilm Festival 2019 - Official selected / Semifinalist - Lift Off Global Network, Official selected & Semifinalist - Cinefest, Los Angeles 2019. Official selected under Los Angeles Short Film & Script Festival, med visning på teaterskjermene i Santa Monica, 14.-15.august 2021.